Drazí přátelé a strávníci, je to tak, Stádlecká restaurace bude zavřená 2 dny, od neděle do pondělí.
Zavřeno 15.9. a 16.9. (neděle-pondělí)
Zavřeno bude od neděle 15.9. do pondělí 16.9., což znamená, že k nám v pondělí 16.9. nejezděte na oběd a vezměte si do práce raději krabičku z domova 🥨. Určitě vám z nedělního obědu zbude něco dobrého 😉
Že jste nevařili? Tak si něco uvařte třeba podle receptů zdejšího obědového štamgasta.
Polední menu 👨🍳 zase od úterý
Ovšem již v úterý 17.9. se na vás těšíme u nás v hospodě. Otevíráme normálně v 11.00 a polední menu podáváme do 13.30.
V sobotu 3. srpna 2019 bylo ve Stádlci pozdvižení. Na náměstí si dali dostavení milovníci starých aut 🚗 a motorek – veteránů.
V rámci akce “Chotovinské zatáčky” pořádal pan Janecký a Peckovi z Muzea Janecký Chotoviny již 6. ročník jízdy veteránů.
Závodníci obědvali ve Stádlecké hospodě
Auta to byla nádherná. To jste asi mohli všichni vidět na vlastní oči. Veterán vedle veteránu.
My jsme auto neviděli bohužel ani jedno. Vařili jsme. Asi všechny posádky veteránů totiž obědvali ve Stádlecké restauraci. A z toho jsme měli strach.
Zvládneme nakrmit skoro 300 lidí?
Kuchyň hospody je dimenzována na vaření 80 jídel, když přimhouřím oči tak na 100 jídel denně. Ale v sobotu jsme měli nakrmit až 260 lidí. Uf. Zvládneme to? Nevíme.
První hladovci z krásných veteránů přicházejí. Sázíme tam jedno jídlo za druhým.
Guláš, kaťák, smažák a i jahodové knedlíky
Začíná to v 10.30 hovězím gulášem s knedlíkem a „kaťákem“ s rýží. Pokračujeme přes ovocné knedlíky, jahodové a meruňkové.
Guláš zmizel jako první.
Smažíme vepřové řízky s bramborem. Smažíme sýry s bramborem a tatarkou. Nakonec prodáváme poslední porci. Ale lidé chodí dál.
To chce záložní plán.
Vytahujeme vepřová kolena na příští týden a servírujeme je s chlebem a hořčicí. Hurá, poslední hladový veterán je zasycen. Je něco málo před 14. hodinou.
Holky, moc děkujeme za pomoc 💪
Sami bychom takový nápor lidí nezvládli. A proto moc děkujeme Nikolo, Marcelo, Jarko, Jano, Andreo, Ivano, Pavlo a Zdeňko. Zapomněli jsme na někoho? Snad ne 🙂
A děkujeme manželům Peckovým za tuhle náramnou příležitost uvařit pro 300 lidí.
V sobotu 20. července léta páně 2019 jsme ve Stádlecké restauraci otevřeli letní zahrádku. Pro vás to znamená jediné — pivko si v parných dnech můžete vypít na vzduchu a pod slunečníkem. A kdo bude mít chuť, ať ochutná s láskou připravené dobroty z grilu 🙂
Speciality z grilu? Maso a ryby
Protože v hospodě vaříme jen polední menu ve všední dny, odvážili jsme se tomuhle říkat „specialita“. Zatím, přes léto, grilujeme.
Vzadu za hospodou máme na zahrádce gril, na kterém vám rádi připravíme něco na zub i mimo obědový čas. Prostě na nás houkněte a zeptejte se, co dnes zrovna grilujeme. Obvykle máme v nabídce:
🍔 Hamburger v housce (varianta pikantní, varianta „pro děti“)
🌭 Klobása křupavá na grilu pečená
🥩 Steak z vepře, nebo kuřete
🐟 Grilovaný losos
Kdy máme otevřenou zahrádku?
No zatím jde o pilotní provoz, ale cílem je mít zahrádku otevřenou vždy po obědě ve dny, kdy máme otevřeno.
Ale s jistotou otevřenou zahrádku poznáte podle otevřených vrat. Když je otevřeno, prostě pojďte dál 🙂
Jak to na zahrádce vypadá
Jak to na zahrádce vypadá?
Přijďte i na oběd. Pochutnáte si 😉
A kdybyste měli hlad i v čase oběda a byl zrovna všední den, tak vás srdečně zveme na polední menu do Stádlecké restaurace. Mrkněte se na jídelní lístek, ať víte, co zrovna vaříme.
Víme, mít hospodu bez webových stránek je jako nemít v hospodě kuchaře. To prostě nejde. No jo, ale kde vzít nový web pro hospodu. Kdo nám ho udělá, aby byl jednoduchý, pěkný, zobrazoval se správně na mobilech…
A hlavně za kolik? Netušili jsme a lámali si hlavu. Když v tom…
Poznali jsme „jůexáka“
Že nevíte, kdo to je? To my jsme taky nevěděli. Náhodou jsme se dali do řeči s jedním z našich pravidelných obědových hostů a zabrousili jsme i na téma webových stránek.
Že naše hospoda nemá web a že je to ostuda 🙂 No a ten host se živí jako „jůexák“ (takhle se tomu prý říká). To je prý člověk, který weby navrhuje.
No a slovo dalo slovo a tadá. Máme nový web pro Stádleckou restauraci. A to doslova za hubičku.
Ten hodný člověk, co nám s webem pomohl je UX designér Adam Vrána. Adam se i s manželkou Míšou a 2 dětmi přistěhovali do Stádlce celkem nedávno. Tuším, že na Vánoce 2017. Adam i Míša jsou, jak oni říkají, freelanceři. Takže vlastně živnostníci 🙂 Pracují oba z domova. Sedí u počítače a zlepšují klientům jejich weby. A ve volném čase zvelebují tu jejich samotu u lesa a Míša navíc píše jejich rodinný magazín Tuhý kořínek.
A proč to tady vlastně píšeme? Ze slušnosti 🙂 Když nám Adam udělal web se vším všudy a my už přišli k hotovému, tak ho i jeho ženu tady alespoň veřejně představíme. A pochválíme 🙂
Pořádek dělá přátele.
Hotovo i s logem za pár dní
No ale zpět k tématu. Webovky jsme měli hotové za pár dní i s pěkným logem. Prý je to logo vytvořeno pomocí online nástroje Canva.
Jídelní lístek
Snad se brzy s naším novým webem naučíme zacházet 🙂 Zatím nám jídelní lístky na web publikuje Adam.